KAHTASES-Kahta'da yıllardır yaşanan park sorunu ve esnafların kaldırımları işgal etmesi nedeniyle devam eden trafik sorununu kim çözecek?

Halkın yıllardır bir çözüm beklediği, gazetemizin de çok kez gündeme getirdiği Kahta'nın en önemli sorunlarından biri olan trafik çilesine maalesef bir çözüm bulunamıyor. Kahta halkı, yerel ve genel idarenin işbirliği yaparak bir çare bulmasını beklerken “Ne olacak bu memleketin hali” diye soruyor…

Yerel yöneticilerin şehir trafiğinin uzun yıllar sorun yaşamaması adına eksik öngörüsü Kahta'nın trafiğini içinden çıkılamaz bir hal aldı.Şehir içindeki kaldırımlar dahil gelişi güzel parklardan dolayı yayalarm yürüyecek yol bulamıyor.

Sanayileşmenin beraberinde getirdiği yoğun göç sonucu nüfüsü hızla artan Kahta'da,buna bağlı olarak yeni imara açılan bölgelerde de alt yapı, park ve trafik ile ilgili ciddi bir düzenlemeler yapılmaması,ilçe trafiğini içinden çıkılamaz bir hale getirdi.

Her geçen çirkin yapılaşma ve buna bağlı artan nüfusu ile şehir merkezinde trafik her geçen gün daha fazla sorun oluştururken, bu konuda hiçbir yetkili kurumun bir atılım yapmaması ise düşümdürücü!.