KAHTASES-Adıyaman'da Turizm Sezonu Kahta ilçesi sınırları içerisinde yer alan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı Ören Yeri'nde açıldı.

Kahta'da 48.Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 2206 rakımlı Nemrut Dağı'nda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı ve Turizm İl Müdürü Abuzer Gelse,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri ile Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Etkinlik kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri ile Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri,ziyaretçilere karanfil dağıtarak ören yerinin önemini anlattı.

Turizm sezonunun hayırlı olmasını dileyen Vali Yardımcısı Tığlı,bölgeye bu yıl yoğun ziyaretçi beklediklerini ifade ederek,"Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerle Nemrut Dağı'nda ziyaretçilerimize karanfil dağıttık. 9 günlük bayram tatili süresince Nemrut Dağı ve diğer örenyerlerimiz 45 bin ziyaretçi ağırladı. Bugün 48. Turizm Haftası'nı coşkuyla kutlayarak sezonu açtık, turizmde daha ileriye gitmek için güçlü adımlar atmaya devam ediyoruz.Burası çok büyük bir destinasyon, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz"dedi.