KAHTASES-Öztürk Besicilik İşletmesi sahibi Vet.Hekim Sırrı Öztürk,” Saman fiyatı çok düşük ve büyük bir kısmı tarlada kalacak. Buda anız yakılması ve yangınlarına sebep olacaktır . Hükümetimiz ve ilgili başkanlığın zaman geçirmeden sınırlı bir ihracat izni vermesi hem çiftçimiz hemde ülkemiz faydasına olacaktır”dedi.

Öztürk Besicilik İşletmesi sahibi Vet.Hekim Sırrı Öztürk,yapmış olduğu açıklamada Tarım Bakanlığına çağrıda bulunarak ihracat yasağı bulunan saman’ın tarlada kalmaması için sınırlı bir ihracat izni verilmesini istedi.

Öztürk,açıklamasında şunları kaydetti;

“Son iki yıldır Ülke genelinde tahıl rekoltesinin iyi olması beraberinde saman veya balye olarak hayvancılıkta kullanılan sap miktarında da ciddi bir artış göstermektedir. Ülke genelinde başlayan ekin biçimleri arz fazlasından dolayı tarlada kalacak, bu da haliyle anız yakmalarına sebep olacaktır. . Daha önceki yıllarda gerek ülke de kısmi olarak kuraklık görülürken,diğer bölgelerden yapılan ihtiyaç temini ve saman ihracatının açık olması fiyatların yükselmesine sebep olmuştu. O günün şartlarında Tarım Bakanlığının müdahalesi sonucunda ihracat yasağı getirilmiş ve özellikle hayvancılık sektörü rahat bir nefes almıştı.Ancak bugün şartlar çok farklı,saman fiyatı çok düşük ve büyük bir kısmı tarlada kalacak. Buda anız yakılması ve yangınlarına sebep olacaktır.Hükümetimiz ve ilgili başkanlığın zaman geçirmeden sınırlı bir ihracat izni vermesi hem çiftçimiz hemde ülkemiz faydasına olacaktır”dedi.