KAHTASES-Kahta’nın efsanevi belediye Başkanlarından Ahmet Turanlı’nın oğlu SP Kahta Belediye Başkan adayı Av.Şükrü Turanlı, güçlü bir şekilde sahaya indi.

31  Mart’ta  yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürerken heyecan da artıyor. 8 adayın yarışacağı,kuruluşundan beri Adıyaman siyasetine yön veren,ilin en büyük ilçesi, tarih, kültür ve inanç şehri Kahta’da seçim atmosferi giderek hareketleniyor.

Saadet Partisinden Belediye Başkan Aday Adayı olan  Av.Mehmet Şükrü Turanlı’nın sürpriz çıkışı Kahta’da ki farklı çevrelerde heyecan yarattı.

Saadet Partili Kahta Belediye Başkanı akrabası İbrahim Yusuf Turanlı'nın ağabeyinin vefatından dolayı aday olmayacağını açıklaması üzerine istelerin seçim Kurula teslim edilmesine 3 gün kala SP’den Kahta Belediye Başkanı adayı olduğunu açıklayan ve  kısa sürede Belediye ve İl Genel Meclis listesini hazırlayarak Seçim Kurula teslim eden Turanlı, güçlü bir şekilde sahaya indi.

Rişvan Aşireti liderlerinden ve 3 dönem Kahta Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Turanlı’nın oğlu Av.Şükrü Turanlı,31 Mart’ta yepılecek seçimin en iddilaı ismi.

İlçede efsanevi başkan olarak bilinen ve uzun zamandan beri siyasetten uzak duran babası Ahmet Turanlı siyasi gücünü arkasına alan Turanlı,başta küskünler olmak üzere kararsızlar ve diğer partilerin seçmenlerinden de çok büyük oy alması bekleniyor.

Hızlı bir şekilde başladığı saha çalışmalarına Kahta ekonomisin can damarı OSB’deki işletmeleri ziyaret ederek başlayan Turanlı, halkın refahı için çalışacaklarını ve adil bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceklerini söyledi.

Kahta'nın ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki eksikliklerini bildiğini,bu sorunları çözmek için kararlı olduğunu  vurgulayan Turanlı, “İlçemizin karşı karşıya olduğu sorunları biliyoruz ve bu sorunları çözmek için kararlıyız. Adalet, hakkaniyet ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda ilçemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışacağız. Halkımızın desteğiyle birlikte ilçemizi daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.