Hürpolitika-HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümü nedeniyle Adıyaman'da bir dizi ziyaretlerde bulunarak, depremde yakınları vefat eden aileleri ziyaret edip kabristanda dua etti.

İlk olarak Adıyaman’ın Kahta ilçesinde depremzede ailelerle ilçe başkanlığımızda bir araya gelen Yapıcıoğlu, ardından ilçe teşkilatında aynı zamanda depremzede olan parti üyeleriyle buluştu.

“Depremin acısı halen yürekleri yakmaya devam ediyor”

Yapıcıoğlu, ardından Kahta ilçesinde depremzedeler için kurulan konteyner kenti ziyaret etti. Burada yetkililerden depremzedelerin yaşam şartları ile ilgili bilgi aldı ve tek tek depremzedeleri ziyaret etti.

Konteyner kent ziyareti lnde çocuklar ile yakından ilgilenen Yapıcıoğlu, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Kahta ilçesinde ki ziyaretlerinin ardından Adıyaman il merkezine geçen Yapıcıoğlu, depremde vefat edenlerin meftun bulunduğu mezarlığı ziyaret etti. Mezarlıkta vefat edenler için dua eden Yapıcıoğlu, Vartana Prefabrik evlerde kalan depremzedeleri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Prefabik evlerde okuyan öğlencilere çikolata dağıtan Yapıcıoğlu, Adıyaman’da son olarak depremde engelli duruma gelen depremzedeleri ve depremde ailesini ve yakınlarını kaybedenleri ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, vatandaşların beklentisinin bir an önce kalıcı konutlara yerleşmek olduğunu söyledi.

Depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit etiklerini belirten Yapıcıoğlu, "Depremin üzerinden bir yıl geçti. Bu vesileyle depremde vefat eden bütün kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Buraya gelmeden önce mezarlık ziyareti yaptık. Normal şartlarda bir metre kareye bir kişi defnedilirken depremde vefat eden kardeşlerimiz ortalama olarak bir metre karelik bir yere üç kişi defnedilmiş. Binlerce insan aynı gün vefat etti. Elli binin üzerinde can kaybı yaşadık. Halen acısı yürekleri yakmaya devam ediyor. Depremin yıldönümünde kardeşlerimizi ziyaret etmek istedik. Varsa sıkıntıları bunları tespit edebilmek, bizim yapabileceğimiz bir şey varsa bir katkı sunmak için geldik. Buraya gelirken buranın yolunda bazı problemler var. Yol rampalı, eğer orası buzlanırsa o dik rampada sıkıntılar olabilir. Yol çizgileri yok, bir de gece aydınlatmasıyla ilgili eksiklikleri söyledik. Sağ olsun kaymakam bey not aldı ilgileneceğini söyledi." dedi.

“Vatandaşın beklentisi bir an önce kalıcı konutlara yerleşmek”

Fay hatlarının çokça olduğu bir memlekette yaşadıklarını belirten Yapıcıoğlu, depreme karşı güvenli şehirlerin inşa edilmesi gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Daha önce de buraya ziyarete gelmiştik. Deprem öncesi ve deprem sürecinde defalarca geldik. Bütün vilayetlerimize gittiğimiz gibi Adıyaman'a da geldik. Bu prefabrik evleri de ziyaret etmiştik. Asrın felaketini yaşadık ama aynı zamanda belki asrın insanlık örneği de ortaya kondu. Milletçe iyi bir sınav verildiğini düşünüyorum. Vatandaşın beklentisi bir an önce kalıcı konutlara yerleşmek. Bir yıl içerisinde epey bir mesafe katledildi ama daha yapılması gereken işler var. İnşallah onlar da en kısa sürede düzelir, eksiklikler tamamlanır diye bir beklenti içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra da depremde can kaybı ya da mal kaybı yaşamış, evini, eşyalarını kaybetmiş vatandaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek, onların acılarını paylaşmak adına onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Sorunlarını giderme adına sorunlarını nereye götürmemiz gerekiyorsa sesleri olma gayreti içerisinde olacağız. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Fay hatlarının çokça olduğu bir memlekette yaşıyoruz. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Depreme hazırlıklı olunmazsa benzer acılar tekrar edebilir. Bundan dolayı güvenli şehirler inşa etmeliyiz ve herkes işinin en güzelini ortaya koymak adına gayret saf etmelidir. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın."