KAHTA SES-Adıyaman Üniversitesi Yemekhanesinde çölyak hastalarına yönelik glutensiz yemek menüsü hazırlanmaya başlandı.

19 Şubat 2024 tarihinden itibaren Üniversite yemekhanesinde hafta içi her gün öğle ve akşam öğünlerinde glutensiz menü de hazırlanacak.

Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, çölyak hastalarına öğle ve akşam yemekleri için iki ayrı menü sunulacağı bildirilirken,  “Çölyak hastalığı, gluten içeren yiyeceklerin sindirim sistemine zarar verdiği bir rahatsızlıktır. Dolayısıyla çölyak hastalarının günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak, özen ve dikkat gerektirmektedir. Bu sebeple Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak başlatılan bu özel hizmet kapsamında çölyak hastalarına öğle ve akşam yemekleri için iki ayrı menü sunulacaktır. Her menü, çölyak hastalarının sağlığını koruyacak şekilde glutensiz ürünlerle hazırlanacak ve besleyici öğeler içerecektir. Böylece, çölyak hastaları yemek konusunda çeşitli seçeneklere ve daha güvenli beslenme olanağına kavuşacaklardır.” ifadelerine yer verildi.