Üniversitemizin kuruluşunu ve günden güne büyümesinde ki, son bir yılını değerlendirdiğim yazımızla ilgili, bir tanıdık aradı dedi ki;
“REKTÖR PROF. DR. MEHMET TURGUT hocamıza vefasızlık yapmayalım. Depremde ağır darbe alan üniversiteyi ayağa kaldırmak için büyük bir mücadele verdi. Ayrıca görevi sırasında “FETO” kalıntılarıyla mücadele ederken, yaklaşık 450 kişiye önceliği Adıyamanlı olanlarını dikkate alıp, öğretim görevlisi, öğretim üyeliği, doçentlik, profesörlük verip akademik kadroyu güçlendirdi. Bunların bilinmesinde yarar var” dedi.
Bende, özünü kayıp etmemiş, geldiği yeri unutmayan, doktorluk branşında da Türkiye’de ön sıralarda yer alan ve Adıyaman sevdalısı olduğunu iyi bilenlerdenim!
İyi ki, sizin gibi değerlere sahibiz!
GÜNLERCE, AYLARCA YAZILIP ÇİZİLİYOR:
Bilhassa bu konuda eleştiriler, öneriler arkası arkasına dizilirken, vatandaşın şehir içindeki trafikten çektiği çile, gerginlik, gürültü kirliliği ve stresi gündemde tutulup bu soruna bir çözüm bulunması istenirken;
Bu kenti yönetenlerin umurunda bile olmuyor!
Depremin getirdiği sıkıntılarla birlikte gerçekten Adıyaman şehir içi trafiği, sürücüler ve yaylar için çekilmez bir hal almış, sorumsuzca yapılan araç parkları, ağır tonajlı araçların trafiğin en yoğun olduğu saatlerde cadde ve sokaklarda cirit atması, kuralsızlık, egzoz ve korna sesleri!
Bir yanda da, bundan etkilenmeyen, bu stresleri yaşamayanlar vatandaşın neler çektiğini aklından bile geçirmeyip, umursamayanlar!
Peki, kim bunlar?
Başta, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla şekillenen hizmet anlayışımızın odağında ‘önce insan’ var. “Bu anlayışın odağında da 7’den 70’e bu kadim şehrin her bir ferdine hizmet yer alıyor” diyip;İnsanlarımızın içini ısıtan güzel laflar eden ilin valisi ve emniyet müdürü, trafikte seyir halindeyken rahatlar, hiçbir sıkıntı çekmiyorlar!
Hani,7’den 70’e bu kadim şehrin fertlerine hizmet böylemi oluyor?
Daha,18 aydır bu şehrin trafiği bir düzene sokulamamış!
Ufak dokunuşlarla azda olsa bir düzenin kurulacağı şehir içi trafikle ilgili doğru dürüst ortada bir çalışma yok!
“İlin sınırları içerisinde ihtiyaç ve şartlara göre trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak alt yapı hizmetleri ile ilgili tedbirleri almak, trafikle ilgili sorunları çözümlemek”
Kimin görev alanın da?
Yasa ve yönetmenliklere göre, ilin “Patronu” valinin!
İlin trafik düzenini sağlayacak, çözüm önerilerinde bulunacak, belediye, emniyet, jandarma, milli eğitim, karayolları, şoförler odası, gerekirse üniversite, oda, vakıftan oluşan İl Trafik Komisyonu Başkanı kim? İlin valisi!
Bu kadar önemli bir konu için, bu vali dönemi olan 18 ayda bu komisyon kaç defa toplanmış, ne gibi kararlar alınıp uygulamaya konulmuş;
Haberi olan var mı? Yok!
“Lafla peynir gemisi yürümüyor” Beceremiyorsanız, üniversitelerden yardım alın veya şehir içi trafik düzenlemesi yapan özel firmaları çağırın gelsin bize yol göstersin!
YAZIK, ÇOK YAZIK BU MEMLEKETİ BU KADAR DA “HOR” GÖRMEYİN!