KAHTASES-Genel Başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Birlik Derneği Kahta Şubesinin organize ettiği iftar programına katılmak üzere Kahta’ya gelen eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, katıldığı iftar programın ardında siyasi partilerin belediye başkan adaylarının seçim bürolarını ziyaret etti.DEM Parti'nin ise Metiner'in ziyaret talebini kabul etmediği öğrenildi.

Dernek binasında düzenlediği basın toplantısının ardından ilçe merkezinde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Metiner, Cumhuriyet Mahallesi Metiner Camii önünde Kalabalık bir katılımla gerçekleşen DEM-BİR-DER’in düzenlediği iftar programına katıldı, ardından Kahta programını siyasi partilerin Belediye Başkan adaylarının seçim bürolarını ziyaret ederek sürdürdü.

Seçim büro ziyaretinin ilkini Millet Partisinin seçim bürosu ziyaret ederek başlayan Metiner, daha sonra sırasıyla Milli Yol, Yeniden Refah, Saadet Partisi, HÜDA PAR, BBP ve AKP’nin seçim bürolarını ziyaret edip, adayları tebrik etti.

Basın toplantısındaki konuşmasında kendisne yönelik algılar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Metiner, AKP’lilerin çok fazla AK Partili olanlardan rahatsızlık duymaya başladığını,Kahta’ya Kahta Şubelerinin iftar yemeğine katılmak üzere geldiğini,buraya birilerini hasım görüp,birilerini dost görüp, birilerine kaybettirmek,birine kazandırmak için gelmediğini, yerel seçim dolayısıyla tüm siyasi parti adaylarını ziyaret edeceğini, dernek başkanları marifeti ile bütün siyasi partilere ziyaret teklif verdiklerini söyledi.

AKP’nin Kahta Belediye Başkan adayının açıklamasının ardından Metiner kaleme aldığı köşe yazısında Kahta’ya gelip saha çalışmalarına katılacağını açıklamasının ardından iddiaya göre bir kesim partilinin,2019 seçimini emsal göstererek Metiner’in Kahta’ya gelmesi durumunda oluşacak tepkilerden dolayı AKP adayının seçim kaybedeceğini öne sürerek Metiner’in seçim sürecinde Kahta’ya gelmesinin doğru olmayacağı ifade ettikleri belirtildi. AKP’lilerin Metiner’e karşı bu tutumu ve tavrı sosyal medya’da günlerce gündem konusu oldu.

İddiaya göre bu durumun DEM-BİR-DER Kahta Şube Başkanı aracılığı ile Metiner’e iletildiği ve Metiner’in de bu durumdan büyük bir üzüntü duyduğu ifade edildi.

Metiner’in Kahta’ya gelmeyeceğine kesin gözü ile bakılırken DEM-BİR-DER Kahta Şubesi bir açıklama yaparak Genel Başkanları Metiner’in düzenledikleri iftar programına katılmak üzere Kahta’ya geleceği şeklindeki açıklamasının ardından Kahta’nın gündemi tekrardan Metiner ve Metiner'in ziyaretinde AKP’ye gidip gitmeyeceği merak konusu oldu.

İftar programının ardından partilerin adaylarının seçim bürolarını ziyaret edip başarılar dileyen Metiner’ın son ziyaret durağı AKP’nin seçim bürosu oldu. Metineri seçim bürosu ziyaretinde AKP Milletvekili İshak Şan,İl Başkanı,Belediye Başkan Adayı,İlçe Başkanı tarafından karşılandı.Yaklaşık 45 dakika seçim bürosunda kalan Metiner daha sonra buradan ayrıldı.

Yarın’da biri dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kahta’da kalacak olan Metiner, Pazar günü Gaziantep’e geçecek.