KAHTASES-Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Kahta Kalesinde restorasyon çalışmaları tamamlanarak ziyarete açıldı.

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan, üç önemli medeniyetten izler taşıyan kale, 2005'te güvenlik sebebiyle ziyarete kapatıldı. Kale, üç etapta gerçekleştirilen restorasyonun tamamlanması ile Ağustos 2022'de ziyarete açıldı.

Kommagene Krallığı tarafından yaptırılan kalenin bazı bölümlerinde, 6 Şubat 2023'teki depremler nedeniyle hasar oluşmasının ardından tarihi alan yeniden ziyarete kapatıldı

Kaledeki hasarlı alanların onarılması için alanında uzman ekipler tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanarak ziyarete açıldı.

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada,”Eski Kahta Kalesi restorasyonu tamamlandı ve ziyarete açıldı.Adıyamanın görkemli tarihi mirası, şimdi daha ihtişamlı ve ziyaretçilerini bekliyor.Geçmişin izlerini keşfetmek ve Kommagene'nin büyüleyici atmosferini yaşamak için Eski Kahta Kalesi'ne davetlisiniz!”ifedelerine yer verildi.