31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeniden genel başkanlığa aday olmayan ve partililere veda eden partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener dönemi kapandı. Çekişmeli geçen kurultay yarışında Akşener ve yakın ekibinin desteklediği İzmir Milletvekili ve Grup Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yapılan üçüncü tur oylamada partinin ikinci genel başkanı oldu.

İlk iki turda hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine üçüncü turda sonuçlanan genel başkanlık seçiminde Dervişoğlu, 611 delegenin oyuyla ipi göğüsleyen taraf olurken, karşısında yarışan Koray Aydın 548 oyda kaldı.

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı başkanlık seçiminin üçüncü turu sonucunda yeni genel başkan belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak tebrik etti.

İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı olan Müsavat Dervişoğlu,kendisinin bir yarış kazanmadığını belirterek, "Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Herkesin gözü bu kongredeydi. Allah herkesten razı olsun. En küçük bir kötü olay bile yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunun en büyük delili. Koray Aydın benim aile büyüğüm ve ağabeyim. Sayın Akalın da benim kardeşim ve ailemin bir ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Bugün itibarıyla birbirimize sarılıp yaralarımızı saracağız ondan sonra da iktidar yolculuğunu yine birlikte devam edeceğiz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene." diye konuştu.

Kaynak: İGFA