HÜRPOLİTİKA-Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı çerçevesinde Adıyaman'ın Kahta ilçesinde hayatlarını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Anma programının ilki 38 kişinin öldüğü Kahta otogar kavşağındaki yıkılan binanın enkaz yerinde kurulan taziye çadırında saat 04.17'de anma etkinliği gerçekleştirildi. Vatandaşlar ve protokol üyeleri, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde dualar ile hayatını kaybeden yakınlarını andı. Depremin olduğu an 04.17'de sela ve ardından Kuran'ı Kerim okunduktan sonra ilçe Müftüsü Rıfat Çevik tarafından depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu.

Fatih Camisinde kılınan sabah namazının ardından hatimi şerif duasından sonra vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi. Kaymakamı Selami Korkutata ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli ile vatandaşlar hayatını kaydeden vatandaşların mezarlıkları ziyaret ederek dualar etti.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam programda deprem şehitlerinin anısına ezgiler ve şiirler seslendirildi.

Dünyada eşine ve benzerine rastlanmayacak ardı ardına yaşanan iki büyük depremin geniş bir bölgede ve ülkemizde geniş çaplı bir tahribata neden olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, " Adıyaman'ımız bu felaketten en çok etkilenen, en fazla yıkıma ve can kaybına uğrayan şehirlerin başına geliyor. Bu zorlu süreçte devletimizin ve milletimizin sergilemiş olduğu dayanışma ruhu takdire şayandır. Milletimiz kendi yarasını yine kendi eliyle sarmakta, bir an bile gecikmemiş, afet bölgesine canıyla ve malıyla seferber olmuştur. Bu vesileyle, başta yaralarımızı sarmaya seferber olan devletimizin bütün kurumlarına, aziz milletimize, daha sonra kurtarma ekibi gönderen, yardım malzemesi gönderen, dost milletlere, minnet ve şükranlarımı ifade etmek isterim.

Yitirdiğimiz canların anısını yüreğimizde taşıyacak, bir daha böyle bir acının yaşanmaması için üzerimize düşen her ne ise, büyük bir özveriyle çalışacağız. Vefat eden kardeşlerimize, Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum"dedi.

Kaymakamımız Sayın Selami Korkutata ise depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan dileyerek böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni etti.

Program, Konteyner Kentin ziyaret edilmesi ve çocuklara hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.