HÜRPOLİTİKA-Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ve Naim Fahri Diner öncülüğündeki hayırseverler tarafından Adıyaman merkez Şambayat Beldesinde yapılması planlanan 8 Derslikli Aslan Selim Anadolu Lisesinin yapım protokolü Vali Osman Varol ve Merkez Bankası Başkanı Sayın Dr. Hafize Gaye Erkan arasında imzalandı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD'de bulunduğu sırada başlattığı kişisel bağış kampanyasında toplanan fonla Adıyaman merkez Şambayat Beldesinde yapılması planlanan 8 Derslikli Aslan Selim Anadolu Lisesinin yapım protokolü Vali Osman Varol ve Merkez Bankası Başkanı Sayın Dr. Hafize Gaye Erkan arasında imzalandı.

Adıyaman Valiliğinde düzenlenen imza törenine Vali Osman Varol, Plume şirketi temsilcisi Jasna Mihelj Coustaury ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun katıldı.

Yapılacak lisenin protokolü için Adıyaman'a geldiklerini söyleyen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan," 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir öğretmen çocuğu olarak da annem ve diğer bütün öğretmenlerinde ellerinden öpüyor, hepsini saygı, sevgi, hürmet ve minnetle anıyoruz. Aslan Selim Lisesi Adıyaman'ımıza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun"dedi.

Adıyaman Valisi Osman Varol ise,protokolün hayırlı olmasını diliyerek,"Sosyal sorumluluk çerçevesinde geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza yeni bir bilim ve irfan yuvası kazandırmak amacıyla ilimizde eğitime verdikleri destek ve katkılardan dolayı Merkez Bankası Başkanı Sayın Dr. Hafize Gaye Erkan'a ve hayırseverlerimize teşekkür ediyor, bu tür yatırımların yeni hayırseverlerin önünü açması ve onlar için özendirici olmasını diliyoruz"dedi.