Hürpolitika-Adıyaman Valisi Dr.Osman Varol,"Nesiller boyunca, asırlar boyunca nadir görülebilecek bir afetti. ve çok büyük bir yıkım gerçekleştirildi. 8 bin 387 vatandaşımız Adıyaman'da hayatını kaybetti. Ben hepsine Allah'tan rahmet diliyorum"dedi.

Adıyaman'da “6 Şubat Depremi Sonrası Yeniden Yapılanma: Adıyaman” Çalıştayı, Vali Dr. Osman Varol başkanlığında geniş katılımla gerçekleştrildi.

Çalıştaya Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Türkiye Tasarım Vakfı Başkanı Mehmet Kalyoncu, kurum müdürleri, STK temsilcileri, mühendisler ve mimarlar katıldı.

Adıyaman’ın geleceğinin konuşulduğu ve bölgenin yerel zemin koşullarının değerlendirildiği çalıştayda 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Adıyaman’ın yaralarının sarılması, şehrin yeniden ihya ve inşaası, şehrin kent hafızasına göre inşa ve imar edilmesi gibi konular istişare edildi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştayda konuşan,"Adıyaman Valisi Osman Varol ise konuşmasına," 8 bin 387 vatandaşımız Adıyaman'da hayatını kaybetti. Ben hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Şehrimizin yeniden yapılandırılması, kalıcı konutların inşası, yıkılmış olan bölgelerimizin yeniden ayağa kaldırılması için çok yoğun bir çalışma devam ediyor. Bu çerçevede ilimizde 40 binin üzerinde konutun inşası devam ediyor. Bu hafta başı itibariyle 248 tane ilk parti konut teslim alındı ve bunu da buradan belirtmek istiyorum. Bu ayın ortasında kırsal konutlarımızdan 217 tane teslim alacağız. Bunun sonrasında da hak sahipliği itiraz süreçleri biter bitmezde dağıtımla ilgili çalışmalar yapılacak.Adıyaman bu depremde gerçekten en çok zarar gören iki ilden bir tanesidir. Bunu ifade etmek noktasında hep birlikte güçlü bir şekilde sesimizi her yere duyurmamız gerekmektedir"dedi.