HÜRPOLİTİKA-Adıyaman Belediyesi, yıkıcı depremin ardından glutenli ürünler tüketemeyen çölyak hastaları için temel gıda maddesi olan glutensiz ekmek üretimine hız kesmeden devam ediyor.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç,6 Şubat’ ta yaşanan yıkıcı depremin ardından sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında glutenli ürünlere karşı hassasiyeti bulunan 500’ e yakın çölyak hastası için depremin ardından da ücretsiz ekmek dağıtımına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Başkan Kılınç,“Çölyak Derneği ve TOGEM’e kayıtlı olan 500’ e yakın çölyak hastamız için depremin ardından da ücretsiz ekmek dağıtımına hız kesmeden devam ediyoruz. 3 tane aşçı hoca eşliğinde üretimi yapılan glutensiz ekmeklerimiz Adıyaman Demokrasi Parkı içerisinde öğleden sonra hafta içi her gün 14.00 ve 17.00 saatleri arasında verilmekte. Adıyaman Belediyesi glutensiz ürünlerde sadece “Adıpayam Glutensiz Ekmek” ile sınırlı kalmayıp glutensiz ürün yelpazesine kek, erişte, makarna ve kurabiye de ekleyerek ürün çeşitliliğini genişletmeyi hedefliyoruz"dedi

Çölyak hastası vatandaşlar, ücretsiz ve rahat bir şekilde temel gıda maddesine ulaşmalarını sağlayan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.