HÜRPOLİTİKA-Çiğ köftenin vatanı olan ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Adıyaman’da, havaların serinlemesiyle birlikte Adıyaman’ın meşhur el yoğurma çiğköfte sezonu’da başladı.

Ülkemizin geleneksel lezzetlerinden olan çiğ köfte acı sevenler için sadece bir yiyecek değil aynı zamanda tutkudur. Saymakla bitmeye faydalarının yanı sıra, yapımında kullanılan malzemeler düşünüldüğünde aynı zamanda alçak gönüllü bir yiyecek olduğunu da biliyoruz.

Geçmişi 4.000 yıl öncesine dayanan bu karşı koyulamaz lezzeti ile ünü Türkiye’nin dört bir yanına çiğköfte sektörünün Adıyaman’daki en iddialı ustalarından ve aynı zamanda mahalli ses sanatçısı olan Delal Metin tarihi oturakçı pazarında sezonu açtı.

Delal Metin’i çiğköfte yoğurduğu oturakçı pazarındaki iş yerinde ziyaret eden Ünlü Ses Sanatçısı Kâhtalı Mıçe, hayırlı olsun dileklerini ileterek, bol kazançlı bir sezon diledi.

Delal Metin'in bir "lüllik" diyerek ikram ettiği el yoğurması çiğköfteyi afiyetle yiyen Kahtalı Mıçe,”Delal Metin kardeşim İzmir’den gelip oturakçı pazarında eski yerinde yine çiğköfte yoğurmaya devam ediyor.Bizde bugün kendisini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik ”dedi.