HÜRPOLİTİKA-Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli aracı TOGG’un ilk hak sahiplerinin araçlarına kavuşmaları ve aracın kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte yüksek hızlı şarj istasyon sayıları artmaya devam ediyor.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) bir ilke daha imza atarak başlattığı çalışmalar sonucunda TOGG’un yüzde yüz iştirak firması olan Trugo Şarj İstasyonu, Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası bahçesinde kuruldu.

TOGG çatısı altında hizmete açılan ve Türkiye’nin yerli elektrikli araç şarj istasyonu ağı olan Trugo’nun Şarj Ünitesi, Adıyaman'da ATSO bünyesinde  hizmet vermeye başladı. Trugo uygulaması indirilerek yararlanılan Şarj İstasyonu, 7 gün, 24 saat hizmet veriyor.

TRUGO elektrikli otomobil şarj istasyonu, hızlı şarj teknolojisi sayesinde araçları kısa sürede şarj edebiliyor ve kullanıcılarına yüksek performanslı şarj imkanı sunuyor. Bu sayede, ATSO bahçesinde kurulan şarj istasyonu, elektrikli araçların seyahatlerini daha konforlu hale getirecek ve şehirdeki alternatif ulaşım seçeneklerine de destek verecek.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımların çevre koruması ve sürdürülebilirlik açısından önemini vurgulayarak, kurulan elektrikli araç şarj istasyonunun çevre dostu bir adım olduğunu belirtti. Torunoğlu, “Bu girişim, aynı zamanda Odamızın, bölgedeki sürdürülebilirlik ve yenilikçi projelere öncülük etme konusundaki kararlılığını da göstermekte. Şarj İstasyonu’nda 180 DC’lik hızlı şarj ünitesi bulunuyor. Trugo uygulaması indirilerek yararlanılan Şarj İstasyonu, 7 gün, 24 saat hizmet veriyor. Bu vesile ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin liderliğinde üretilen yerli otomobilimiz TOGG’un ülkemizin yeni teknolojilere hızlı giriş yapması için hayırlı olmasını ve Odamız hizmet binası önünde kurduğumuz TRUGO şarj cihazının, ilimiz elektrikli araç altyapısının gelişmesine katkı sunmasını dilerim” dedi.