KAHTASES-Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan “Esra Tokelli ile Şampiyon Lezzetler” programının canlı yayın konuğu oldu.

Programda, Adıyaman’ın mutfak kültürünün zenginlikleri tanıtıldı.

Coğrafi işaret tesciline sahip yöresel ürünler ve bu ürünlerle yapılan geleneksel yemekler hakkında bilgi veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hülya Yeşilyurt, bölgenin gastronomi turizmine katkısından bahsetti.

Yeşilyurt, Adıyaman’ın mutfak mirasını ulusal bir kanalda tanıtmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Öğrenciler ise programda hem Adıyaman’ın yöresel lezzetlerini tanıtma hem de Adıyaman Üniversitesi ile ilgili bilgiler verme fırsatı buldu.