HÜRPOLİTİKA-Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılnç,Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı 3’üncü Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’na katıldı. Çalıştaya konuşma yapan Kılınç,Adıyaman tarımını ve tarım yatırımlarını katılımcılarla paylaştı.

Balıkesir'de, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğince (AGRICITIES) bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "30 Büyükşehir ve Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Çalıştayı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Düzenlenen çalıştaya 30 büyükşehir belediyesi ile birçok ülkeden yerel yönetimler katıldı. Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılnç’da çalıştaya katılan isimler arasında yer aldı.

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayın 2.gününde söz alan Başkan Kılnç, konuşmasında Adıyaman için önem arz eden tarım ürünleri; Badem, Tütün, Dut, Nar, Hurma, Nohut, Tritikale, Fıstık,Çiğ köfte ile beraber ilin Hayvancılığı, Turizmi ve Tarımsal ürünlerinin katma değerinin arttırılması, markalaşması, pazarlanması adına kurulan Tarım Mükemmelliyet Merkezi ve tarım yatırımlarını katılımcılarla paylaştı.

Oturumlar ve diğer etkinliklerle devam edecek çalıştay, 7 Ekim'de sona erecek.