HÜRPOLİTİKA-Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan Adıyaman'da, yapımına başlanan Tarım Mükemmeliyet Merkezi inşaatına sona gelindi.
Adıyaman’da İl Özel İdaresi, Adıyaman Belediyesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından projelendirilerek Sarıharman Köyünde yapılan ve önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak olan 4 Bin 500 metre kare kapalı alana sahip Tarım Mükemmeliyet Merkezi gün sayıyor.
Özellikle başta nar olmak üzere diğer meyve ile sebzelerin muhafaza edilebilecek 3 bin ton kapasiteli soğuk hava deposunun yer aldığı tesiste,aynı zaman meyve ve sebze kurutma tesisi de olacak.
Badem diyarı Adıyaman'da yetişen bademin paketleme,badem unu,badem yağı şeklinde katma değeri yüksek bir ürüne dönüştürülerek piyasaya sürülmesi için önemli bir proje olan tesiste,aynı zamanda meyve ve sebze açısından zengin bir floraya sahip Adıyaman'da bu rünlerin daha iyi bir şekilde değerlendirilebilmesi tesiste günlük 5 ton sebze ve meyve kurutulabilecek.
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık’la birlikte yapmında sona gelinen tesisi gezerek devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Vali Osman Varol burada yapmış olduğu açıklamada,“İlimiz için büyük önem arz eden Tarım Mükemmeliyet Merkezinin faaliyete geçmesiyle birlikte Adıyaman’da tarım sektöründe istihdamın nicelik ve nitelik olarak yükselmesi ve üreticilerimizin birim alandan elde ettikleri katma değerin arzu edilen seviyelere çıkmasına katkı sağlayacağı gibi tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması, markalaşması, pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve istihdam olanaklarını da beraberinde getirecektir. Bu merkezin hizmete sunulması noktasında destek veren katkıda bulunan tüm kurumlarımıza ve paydaslarımıza teşekkür ediyor, merkezin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.Haber:Ziya Bozkurt