HÜRPOLİTİKA-Adıyaman’ın Kahta Belediyesi tarafından vatandaşların ilçenin tarihi ve doğasıyla buluşmaları aynı zamanda da spor yapmaları için oluşturulan "'Nemrut Dağına Trekking Doğa Yürüyüşü"gerçekleştirildi.

Kahta Belediyesi,Türkiye Belediyeler Birliği Koordinatörlüğünde her yıl 16-22 Eylül arası kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolaysıyla bu yıl ilk kez çeşitli etkinlikler düzenledi.

Şehiriçi Trafik yoğunluğunu azaltmak İçin Cumartesi günü toplu taşıma araçlarını kullanma etkinliği ile başlayan program,Pazar günü ise Nemrut dağına trekking yürüyüşü ve gün batımı etkinliği ile devam etti.

Nemrut Dağı'na 4 araçla çıkan yaklaşık 100 doğa ve yürüyüş sever, güneşin doğuşu ve batışının dünyada en güzel izlendiği yer olan Kommagene Krallığı'na ait 50 metre yüksekliğinde, 150 metre çapında tümülüs ve dev heykellerin yeraldığı 2.150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı zirvesine ulaşmak için için yürüdü.

Yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüşün ardından zirveye çıkan doğa severler, eşsiz eserlerin yanı sıra rakımı sayesinde "güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği” yer olarak bilinen Nemrut Dağı’nda güneşin batışını izlemenin keyfini çıkardı.

2 bin 150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesinde gördükleri manzaraları ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyen doğa severler, etkinliği düzenleyen Kâhta Belediyesine, Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’ya ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

Etkinlikler hakkında bilgi veren Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı,"Türkiye Belediyeler Birliği Koordinatörlüğü tarafından her yıl 16-22 Eylül arası kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kahta Belediyesi olarak bu yıl bir dizi etkinlikler gerçekleştiriyoruz.

Programlarımız kapsamında Cumartesi günü Şehiriçi Trafik yoğunluğunu azaltmak İçin halkımızı toplu taşıma araçlarımızı kullanmaya davet ederek ücretsiz olarak halkımıza hizmet verdik. Pazar ise şehrini keşfet, gelecek enerjini koru temalarıyla ''Nemrut Dağına (Trekking) Doğa Yürüyüşü'' düzenleyip halkımızla birlikte nemrut dağı zirvesine çıktık. Programlarımız devam etmektedir. Pazartesi günü saat 17.30’da düzenlenecek olan Kanal Boyu Parkı Bisiklet Turu, Salı günü Çocuklarımıza küçük yaşta trafik eğitim bilinci kazandırmak amacıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkuruna tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Cuma günü ‘’Otomobilsiz Yaşam Günü’’ etkinliğimiz programlarımız sona erecek. Halkımıza  yoğun ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür eder, tüm halkımızı devam eden programlarımıza katılmlarını bekliyoruz’’ açıklamasında bulundu.