Haber Merkezi-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman Kent Meydanı Yerinde Dönüşüm Sahası ile Mara ve Musalla Mahallesi deprem konutlarının yapım alanını yerinde inceledi. Daha sonra Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Bakan Özhaseki, “İnşallah, sizin bundan 2 sene önce hatırladığınız Adıyaman canlı, neşeli, sokakların cıvıl cıvıl, dolu dolu olduğu bir ortama yeniden kavuşacak. Sizler normal hayata dönmüş olacaksınız. Adıyaman'dan ayrılmış olan vatandaşlarımız geri dönecekler, evlerine kavuşacaklar. Onlar da inşallah huzur içerisinde oturacaklar." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen Adıyaman’da ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Adıyaman Kent Meydanı Yerinde Dönüşüm sahasını ziyaret eden Bakan Mehmet Özhaseki, daha sonra Mara ve Musalla mahallelerinde yaptırılan TOKİ deprem konutlarında incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Özhaseki, Adıyaman programı kapsamında Valilikte İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, Adıyaman’ın merkezinde, kırsalında, köylerinde ve meydan civarındaki alanlarda 40 binden fazla inşaata başladıklarını ifade etti. Bakan Mehmet Özhaseki, alt yapının iyileştirilmesi için de Dünya Bankasından aldıkları krediyi hibe olarak Adıyaman Belediyesine vereceklerini dile getirdi.

“ÇELİK YAPIYLA TÜM KÖYLERİMİZİ İNŞA EDECEĞİZ”

Köy evleri için hafif çelik sistemli konutların yapılacağını ifade eden Bakan Özhaseki, “Depreme en dayanıklı olan yapı budur. Çelik yapıyla tüm köylerimizi inşa edeceğiz. İhalelere Adıyaman'dan başladık, devam ediyoruz. 7 bin civarında yapacağız. 6 ay içerisinde tek katlı köy evlerimizin tamamını bitirip, evlerimizi hak sahiplerine teslim etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

“ADIYAMAN’IN 2 SENE ÖNCE HATIRLADIĞINIZ HÂLLERİNE KAVUŞACAĞIZ”

Konutların teslimi ile ilgili bilgi veren Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:

“Yılsonunda 4 bin 500 kadar konutu inşallah hak sahiplerine burada dağıtacağız. Şu anda da ihalesine başladığımız ve herhalde çok kısa süre içerisinde tamamlayacağımız köy konutlarımız var. Şu ana kadar da ‘Ben yerinde dönüşüm yaparım. Bir araya geliriz vatandaşlarla, komşularımızla veya ben kendi evimi kendim yaparım’ diyen 21 bin kişi bize müracaat etti. Biz, deprem olduğundan bu yana hiç boş durmadık. Emin olun kabinede bizim birinci gündemimiz her zaman deprem. İnşallah, sizin bundan 2 sene önce hatırladığınız Adıyaman canlı, neşeli, sokakların cıvıl cıvıl, dolu dolu olduğu bir ortama yeniden kavuşacak. Sizler normal hayata dönmüş olacaksınız. Adıyaman'dan ayrılmış olan vatandaşlarımız geri dönecekler. Evlerine kavuşacaklar. Onlarla da inşallah huzur içerisinde oturacaklar."

BAKAN ÖZHASEKİ, MALATYA DEPREMİNE ADIYAMAN'DA YAKALANDI

Bakan Mehmet Özhaseki'nin Adıyaman'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşması sırasında, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, 5.2 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Bakan Özhaseki, deprem sırasında toplantıdan çıkarak Adıyaman Valiliği önünde gazetecilere açıklamada bulundu. Deprem anında hızlıca dışarı çıktıklarını belirten Bakan Özhaseki, "2 saattir devam ettiğimiz toplantının zaten sonuna yaklaşmıştık. Bu arada deprem olunca da hep beraber dışarı çıkmayı daha uygun gördük. Çok şükür devlet olarak biz depremin ilk gününden itibaren ne yapılması gerekiyorsa onları sırayla yapıyoruz. Şu anda da yapılması icap eden kalıcı konut sağlıklı bir şekilde yapılması, güvenli bir şekilde inşa edilmesi ve dışarıda kalan vatandaşlarımızın bir an önce evlerine kavuşmalarıdır." dedi.