HÜRPOLİTİKA-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yanında öğrencilerden yardımcı kitap adı altında kaynak kitap istenmesi tepkilere neden oldu. 

Yasak olmasına rağmen istenilen ek kaynakların masrafı okuldan okula değişirken bazı okulların yayın kuruluşu ve kırtasiye ismini vererek velileri kitap almaya zorlaması ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Öğretmenlerin dersleri istenilen kaynak kitaplardan işlemesi ve öğrencilere ödevleri bu kitaplardan vermesi de ayrı bir mağduriyete neden oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığının çocuklara verdiği bedava kitaplar işe yaramıyorsa dağıtılmamasını isteyen veliler, “Devlet yaklaşık 20 yıldır kitapları masanın üzerine hazır bir şekilde bıraktığı halde kaynak kitap arayışına gidiliyor. Kırtasiye kırtasiye kaynak kitap peşinde dolaşıyoruz. Devletin  ücretsiz olarak dağıttığı ders kitapları sene sonunda hiç bir sayfası açılmadan ya çöpe yada eskicilere veriliyor.Çünkü içeriği yetersiz görülerek öğrencilere farklı kaynaklar almaları söyleniyor bu hizmet malesef iyi niyetlen yapılıyorsada israftan başka bir şey değil.Sayfası dahi açılmadan çöpe giden bir sürü kitaplar var. Yani bir nevi israfa yol açıyor. Ayrıca, o kitaplardan ödevler de veriliyor bu şekilde veliyi mecbur tutuyorlar "şeklinde tepkilerini dile getirdi.