HÜRPOLİTKA-Kahta ilçesinin içme suyunun karşılandığı Haydaran Ana İsale Hattı yine patladı.100 bin nüfulu ilçe yaklaşık 48 sattir susuz.

Heyelanlı bölgeden geçiyor olmasından kaynaklı her yıl yağışların başlamsıyla birlikte patlayan Haydaran İsale Hattı son yağışlarla birlikte yine patladı.

2018 yılında devreye giren ve her yıl kış aylarında heyelandan dolayı sürekli patlamaların yaşandığı Haydaran Ana İsale Hattı ana patlamaya devam ediyor.
Nüfusu 100 bini aşkın ilçe yaklaşık 30 saatten beri susuz.

Alternatif içme suyu karşılama sisteminin olmadığı ilçede vatandaşlar,isale hattı patlamalarından ve ihtiyaca cevap vermeyen şehir içi şebeke hatlarından kaynaklı su kesintilerinden bıkmış,usanmış durumda.

Haber Merkezimizi arayan çok sayıda vatandaş,sıklıkla yaşanan ve günlerce süren içme suyu kesintilerinden usandıklarını,soruna biran önce çözüm bulunmasını istediler.

Atatürk Barajı ve Kahta Çayının sıfır noktasında yer alan ilçeye kilometrelerce uzaktan,heyalenlı bölgeden içme suyu alınmasına anlam veremediklerini söyleyen bir vatandaş,son teknoloji sistem arıtma tesisine sahip Kahta Belediyesinin,kuracağı güneş enerji santrali ile ilçenin içme suyunu sıkıntısız bir şekilde Atatürk Barajından alabilecek durumda iken neden bunu yapmadığına anlama veremediklerini ifade etti ve yaklaşan seçimde Başkan adaylarının bu konuyu gündemlerine almalarını istedi.